Werkwijze

Als iemand is overleden, belt u eerst de dienstdoende huisarts. Hij of zij moet het overlijden vaststellen. Daarna kunt u mij bellen. Dat kan 24 uur per dag. Ik kom naar u toe en dan bespreken we in alle rust wat er moet gebeuren.

Wanneer iemand overlijdt, zijn er veel dingen die geregeld moeten worden en waar u rekening mee moet houden. Als uitvaartbegeleider kan ik veel praktische zaken voor u uit handen nemen, zodat er tijd is voor uw emoties en uw rouw.

Als u wilt, kunnen we ook veel samen doen, zodat u het afscheid op een eigen en persoonlijke manier kunt invullen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en aankleden van uw dierbare, het opbaren thuis of ergens anders, de rouwkaart maken, een mooie locatie zoeken voor het afscheid en eventueel speciaal vervoer regelen.

Er is geen vaste vorm voor een uitvaart. Een kleine, ingetogen bijeenkomst, een uitbundige happening of iets er tussenin. Er kan heel veel en samen kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Iedereen is vrij om zijn eigen uitvaartonderneming te kiezen. Het maakt daarbij niet uit bij welke maatschappij u verzekerd bent.